INSTRUCȚIUNI DE ÎNTREȚINERE ÎNCĂLȚĂMINTE, GENȚI Și ACCESORII

Logo

Vă mulțumim că ați ales produsele La Șotron!                

  1. ÎNCĂLȚĂMINTE

Dupa fiecare purtare, încălțămintea se recomandă a fi curățată și pusă pe șanuri potrivite ca mărime si forma. Încălțămintea trebuie curățată și uscată înaintea aplicării oricaror creme, produse de întreținere, creme pentru luciu, preparate conta petelor, etc. Când se folosesc aceste produse de întreținere, citiți cu atenție instrucțiunile producătorilor acestora.

Respectă instrucțiunile de pe ambalaj și asigură-te că toată murdăria a fost îndepărtată, înainte de a trece la etapa de întreținere. Balsamul de întreținere redă finețea încălțămintei, făcând-o suplă și ușor de purtat. Pantofii de piele primesc o îngrijire adecvată cu ajutorul unei creme și a unei perii pentru încălțăminte. Încălțămintea de serviciu, de drumeții, de uz zilnic poate fi protejată cu un spray special. Pantofii sport sau fabricați din materiale ca panza, pot fi spălați manual sau la mașina de spălat.

Încălțămintea cu fețe din piei netede sau presate se curăță de praf cu o cârpă moale, iar petele de grăsime sau alte impurități se îndepărtează cu o cârpă înmuiată în soluție apoasă de detergent (1%-2%; detergentul nu trebuie să conțină clor sau înălbitori). Pentru prelungirea duratei de viață a încălțămintei, după câteva purtări se procedează la aplicarea cu ajutorul unei perii moi sau cu o cârpâ, un strat de cremă pentru încălțăminte după care se lustruiește cu o cârpă moale sau cu o perie.

Încălțămintea cu fețe din piei de antilopă sau nubuc (piele întoarsă), uscată, se curăță cu o perie specială pentru pielea de antilopă. Nu folosiți apă deoarece pot rămâne pete. Se recomandă purtarea pe timp uscat. Se recomandă utilizarea unor produse speciale de curățare (creme, loțiuni, spray, etc.). Un spray poate lăsa mai multe urme decât o cremă, dar este mai ușor de folosit.

Încălțămintea cu fețe din lac, piei metalizate , lăcuite se curăță de praf cu o cârpă moale și uscată.

Încălțămintea cu fețe din materiale textile. Se recomandă purtarea pe timp uscat. Se curăță de praf folosind o perie uscată. În cazul unor pete se va folosi o soluție de curățat specială pentru materialele textile, după citirea cu atenție a instrucțiunilor de utilizare.

În cazul pantofilor cu talpa îmbrăcată în piele, recomandăm aplicarea de inserții pe talpă la pantofar, în special dacă sunt folosiți pe drumuri, trotuare cu imperfecțiuni sau umede. Talpa de piele conferă confort piciorului, dar este foarte sensibilă și se poate deteriora ușor.

Pielea naturală trebuie ferită de acțiunea produselor petroliere (ex. bitum) sau de contact direct cu solvenți organici (alcool, acetone, etc).

Cu toate că în procesul de producție se folosesc diverse produse pentru impregnare, încălțămintea nu este un produs impermeabil, recomandându-se purtarea ei pe timp uscat. Încălțămintea din piele naturală nu oferă protecție 100% împotriva apei. În cazul tuturor produselor din piele natural sau înlocuitor de piele este interzis contactul prelungit cu apa. În acest caz garantia își pierde valabilitatea.

În situația în care fața încălțămintei își schimbă nuanța în contact cu apa, se recomandă uscarea lentă (nu se șterge cu cârpa sau alt obiect deoarece rămâne pătată). Încălțămintea se usucă natural, la temperatura camerei. Se interzice spălarea încălțămintei din piele naturală sau înlocuitor în mașina de spălat. Încălțămintea nu se va depozita lângă surse de căldură sau în mediu umed. Pentru mărirea duratei de folosire se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălțăminte într-o perioadă de timp. Produsele de lux necesită o utilizare și o întretinere atentă.

Efectele lovirilor, zgârieturilor sau frecării directe a încălțămintei nu pot constitui motive de reclamație. Pielea este un produs natural care prezintă neregularități de structură și culoare specifice unui produs biologic. Produsele confecționate manual pot prezenta diferențe care nu sunt defecte de fabricație.

Pentru a proteja pielea dvs., în procesul de producție se folosesc pentru vopsirea materialului vopsele vegetale, de aceea vopseaua interioară poate migra. Acesta nu este considerat defect de fabricație.

Pantofii cu toc înalt nu sunt recomandați pentru conducerea autovehiculelor.

O pereche de pantofi bine ingrijiti va putea fi purtată un timp îndelungat.

  1. GENȚI

Gențile sau poșetele cu fețe din piei netede sau presate se curăță de praf cu o cârpă moale, iar petele de grăsime sau alte impurități se îndepărtează cu o cârpă înmuiată în soluție apoasă de detergent (1%-2%; detergentul nu trebuie să conțină clor sau înălbitori). Pentru prelungirea duratei de viață a produselor se poate aplica, cu ajutorul unei cârpe moi, un strat de cremă pentru piele după care se lustruiește cu o cârpă moale sau cu o perie.

Gențile sau poșetele cu fețe din piei de antilopa sau nubuc (piele întoarsă), se curăță cu o perie specială pentru pielea de antilopă. Nu folosiți apă deoarece pot rămâne pete. Se recomandă purtarea pe timp uscat. Se recomandă utilizarea unor produse speciale de curățare (creme, lotiuni, spray, etc.). Un spray poate lăsa mai multe urme decât o cremă, dar este mai ușor de folosit.

Gențile sau poșetele cu fețe din lac, piei metalizate , lăcuite se curăță de praf cu o cârpă moale și uscată.

Pielea naturală trebuie ferita de acțiunea produselor petroliere (ex. bitum) sau de contactul direct cu solvenți organici (alcool, acetone, etc).

Gențile sau poșetele din material textil. Se recomandă purtarea pe timp uscat. Se curăță de praf folosind o perie uscată. În cazul unor pete se va folosi o soluție de curățat specială pentru materialele textile, după citirea cu atenție a instrucțiunilor de utilizare.

Este recomandat ca poşetele să se depoziteze prin umplerea cu hârtie sau materiale textile moi, pentru a li se menține forma. Nu forțați uscarea la radiator, foc, uscător de par sau altă sursă directă de caldură.

Articolele din piele ecologică se curăță de praf cu o cârpă uscată. Petele pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în soluție de detergent lichid dizolvat in apă. Detergentul nu trebuie să conțină clor sau înălbitori şi trebuie să aibă concentrația de 1-2 %.

Vă rugăm să consultați indicațiile și pictogramele care însoțesc produsul, pentru materialul din care este confecționat. Încărcarea recomandată este de maxim 1 kilogram.

  1. ACCESORII(curele, portofele, mănuși, eșarfe, etc.)

Vă rugăm să consultați indicațiile și pictogramele care însoțesc produsul, pentru materialul din care este confecționat.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text